02.04.19

Сміх - це здоров'я

Що таке сміхотерапія?
Народу вже давно відомо, що сміх продовжує життя, але раніше лікарі і вчені навіть не замислювалися, що сміхом можна лікувати. Відносно недавно сформувався цілий напрям медицини, який розглядає сміх як засіб лікування. Назвали цей напрямок гелотологією або, простіше кажучи,
сміхотерапією.
Сміх корисний для організму людини з кількох причин:
-      Покращення фізичного стану людини. Коли людина сміється, у неї працюють мімічні м’язи, а також м’язи преса, що позитивно позначається на стані організму і її фізичній формі. Завдяки такому впливу на прес виявляється масажна дія і на внутрішні органи, в тому числі не кишечник, тобто організм очищається.
-      Підвищення імунітету. При тривалому сміху в організмі виробляються імуноглобуліни А, які необхідні для боротьби з інфекціями.
-      Заспокійливий вплив на нервову систему. Що стосується хімічних процесів, під час сміху в організмі знижується кількість адреналіну і кортизолу («гормонів тривоги») в крові, а збільшується кількість ендорфіну («гормону радості»).
Краща робота серцево-судинної системи. Сміх як процес – це своєрідна дихальна гімнастика, завдяки якій кров швидше насичується киснем. Серце під час нападу сміху б’ється частіше, що є профілактикою інфаркту.

Виходить, що сміх до сліз – це не просто гарний настрій і розминка всіх м’язів обличчя, але і терапевтичний вплив на всі системи організму. При сезонній апатії, схильність до інфекцій або безсонні сміхотерапія може стати справжнім порятунком без вживання ліків.

1 квітня, в Міжнародний День сміху , в школі було дуже весело! Учні молодшої школи мали змогу подивитись смішні мультики , середньої і старшої - досхочу посміятись! Вранці учні могли ознайомитись з теорією і дізнатись про  новий для себе метод лікування - сміхотерапію. На перервах учні читали веселі жарти, які були на стінах коридорів, а в кінці дня ми влаштували фестиваль гумору "Торба сміху". Фестиваль складався з конкурсів для двох команд. Командами були учні 5 ("Курятник") та 6 ( "Чебурашки") класів. Вельмишановним журі стали учні 7 класу, а найкращими ведучими - учнениці 8 класу.
Учням неабияк сподобались конкурси, які виявились надзвичайно цікавими та смішними.  Учасники і різні "Походочки" показували, і "Загадкові смішинки" відгадували, і скоромовки намагались правильно і швидко вимовити, і відмінності шукали, і весело та смішно відривались на танцполі. Навіть ведучі і журі не втримались, щоб теж не танцювати. 
Перемогу здобула команда "Курятник" (учні 5 класу)

У народі кажуть: «Зі сміху люди бувають». Сьогодні наша усмішка – це усмішка сили, здоров’я, правди і моралі






.























Щирого Вам сміху! Добрих жартів!
 Смійтеся на здоров’я!

Немає коментарів:

Дописати коментар